Na obsah



Drobečková navigace
Nacházíte se: Hlavní strana » Novinky » strana 13

Novinky

Sběr nebezpečných složek komunálního odpadu 13. listopadu 2022

V neděli 13. listopadu 2022 od 9:55 do 10:05 proběhne na návsi sběr nebezpečných složek komunálního odpadu. Sběr bude prováděn ambulantním způsobem, tj. pojízdnou sběrnou, která bude přistavena podle časového rozpisu na předem označeném stanovišti. Přijímány budou následující nebezpečné složky komunálních odpadů: 

  • obaly obsahující zbytky nebezpečných látek, vč. olejových filtrů, 
  • oleje a tuky obsahující zbytky nebezpečných látek, 
  • absorpční činidla (znečištěný textilní materiál), 
  • barvy, lepidla a pryskyřice, 
  • rozpouštědla, 
  • kyseliny, 
  • zásady (hydroxid), 
  • nepoužitá léčiva (léky), 
  • pesticidy (hnojiva), 
  • akumulátory, baterie, články a zářivky.

POZOR! Vše musí být řádně označeno v uzavřených obalech a objemu a množství odpovídající provozu běžné domácnosti.
Nebude přijímáno následující: elektro, stavební odpad, vč. eternitu, azbestu, asfaltu, omítek, lepidel, směsí apod., nebezpečné odpady vznikající při podnikatelské činnosti.

Upozornění ČEZ Distribuce k odstranění porostů

Ve smyslu ust. § 25 odst. 3 písm. g) zákona č. 458/2000 Sb., v platném znění. si dovolujeme upozornit vlastníky a uživatele pozemků, přes něž vede nadzemní elektrické vedení distribuční soustavy provozované společností ČEZ Distribuce, a.s., nebo na něž zasahuje ochranné pásmo. na povinnost odstranění a okleštění stromoví a jiných porostů ohrožujících bezpečné a spolehlivé provozování zařízení distribuční soustavy v majetku společnosti ČEZ Distribuce, a.s. (dále jen „zásah“).

Odvoz elektroodpadu větších rozměrů.

Dne 24.10.2022 se koná odvoz elektroodpadu větších rozměrů. Odvoz bude v dopoledních hodinách. Elektroodpad odkládejte na zpevněnou plochu vedle hasičské zbrojnice od pátku 21.10. do neděle 23.10. 2022. Odvezeno bude: Chladící zařízení, monitory, malé elektrické nástroje, malé domácí spotřebiče, televizory, osobní počítače.

Pozvánka na Ustavující zasedání nově zvoleného zastupitelstva obce Radimovice

Pozvánka na Ustavující zasedání nově zvoleného zastupitelstva obce Radimovice konaného 19.října 2022 od 18 h na sále víceúčelové budovy Radimovice je vyvěšena na úřední desce obce.

Podzimní ořez větví

Větve z podzimního ořezu mohou občané obce vozit na obecní pozemek k rybníku, na místo pro konání čarodějnic. Místo bude označeno.

II. kolo voleb do Senátu Parlamentu ČR

V pátek 30.9. a sobotu 1.10.2022 se uskuteční druhé kolo voleb do Senátu Parlamentu ČR. Volební místnost opět na sále víceúčelové budovy bude otevřena v časech - pátek 14-22h, sobotu 8-14 hodin. Volební lístky budou předávány na místě. Volební komise opět obejde občany v místě jejich trvalého bydliště s volební urnou v sobotu v čase od 10 do 11 h , kteří si o to požádají na OÚ do pátku 30.9.2022 do 12 h.