Zápis č. 6/2005

ze zasedání zastupitelstva obce Radimovice konaného dne 12.12.2005

 

Přítomni           : p. Bělonožník, Ing. Šrytr, pí. Brožová, p. Kobrle, ing. Holeček, pí. Bursová

Omluveni : p. Hloušek                                              

Dále                 : 10 občanů dle prezenční listiny

 

 

Program zasedání:

1.      Zahájení – schválení programu, jmenování zapisovatele a ověřovatelů zápisu

2.      Kontrola zápisu z minulého jednání

3.      Uzavření kupní smlouvy – prodej vily Zelenka

4.      Uzavření smlouvy o postoupení práv – Obec Radimovice x Aspira Invest s.r.o. x Aréna SYNER, s.r.o.

5.      Rozpočet 2006

6.      Rozpočtový výhled na období 2006-2009 včetně stanovení strategických akcí

7.      Aktualizace programu obnovy venkova

8.      Inventarizační komise

9.      Změna rozpočtu 2005

10.  Závěr

 

 

K jednotlivým bodům:

1.      Zahájení – schválení programu, jmenování zapisovatele a ověřovatelů zápisu

 

Zahájení provedl starosta obce Miloslav Bělonožník, přivítal zastupitele a občany. Přítomní byli seznámeni s programem jednání. Miloslav Bělonožník navrhl doplnění programu o projednání a schválení předložených vyhlášek a nařízení. Návrh na doplnění programu jednání byl jednomyslně schválen.

 

Zapisovatelem jmenován:   Ing. Aleš Šrytr

Ověřovatelé zápisu:                       Hana Brožová, Alena Bursová

 

Schválení zapisovatele a ověřovatelů zápisu bylo jednomyslně schváleno.

 

 

2.   Kontrola zápisu z minulého jednání

 

K zápisu bylo konstatováno následující:

Doplnění dopravních značek zákazu stání.

Ing. Aleš Šrytr informoval přítomné o nabídce firmy ACTIV s.r.o. Firma nabízí komplexní řešení dopravní situace v obci Radimovice, zároveň požádala o pronájem parkovacího místa na návsi. Výsledek je závislý na stanovisku obce Čtveřín a Sychrov.

 

 

3.      Uzavření kupní smlouvy – prodej vily Zelenka

Ing. Aleš Šrytr podrobně seznámil přítomné s obsahem kupní smlouvy a důvody uzavření zástavního práva.

 

Usnesení č. 45/2005

Zastupitelstvo obce po projednání schvaluje uzavření kupní smlouvy mezi obcí Radimovice a manžely Daniel a Vladimíra Drábkovi v souladu s uzavřenou Smlouvou o rezervaci a ukládá Ing. Aleši Šrytrovi předložit kupní smlouvu starostovi obce – Miloslavu Bělonožníkovi k podpisu. Předmětem kupní smlouvy je prodej rodinného domu „Vila Zelenka“, č.p. 23 na parcele st. 27/1 (o výměře 620 m2 – zastavěná plocha), dále p.p.č: 195/1 (o výměře 8670 m2 – ostatní plocha) a p.p.č 195/2 (o výměře 209 m2 – zahrada) vše k.ú. Radimovice u Sychrova za částku 2.250000,- Kč (Dvamiliónydvěstěpadesáttisíckorunčeských).

Zastupitelstvo obce zároveň souhlasí s uzavřením zástavního práva na dotčené nemovitosti uvedené v kupní smlouvě ve prospěch „poskytující banky – Česká spořitelna, a.s.“ poskytující manželům Drábkovým úvěr na dofinancování kupní ceny dotřených nemovitostí. Zastupitelstvo obce ukládá starostovi obce Miloslavu Bělonožníkovi  současně s podpisem kupní smlouvy podepsat zástavní smlouvu dle návrhu České spořitelny, a.s.

Hlasování:

PRO:  6

PROTI :  0

ZDRŽEL SE :  0

 

4.      Uzavření smlouvy o postoupení práv – Obec Radimovice x Aspira Invest s.r.o. x Aréna SYNER, s.r.o.

 

Na základě změny investora stavby hotelového komplexu a vlastníka dotčených pozemků (firma Aréna SYNER, s.r.o.) seznámil Ing. Aleš Šrytr přítomné s žádostí dotčených firem o uzavření smlouvy o postoupení práv ze smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene ze dne 21.2.2005 a následně uzavření Smlouvy o zřízení věcného břemene (právo uložení a vedení el. přípojky nízkého napětí) na p.p.č. 691/3, p.p.č. 685/2 a p.p.č. 174/60 vše k.ú. Radimovice u Sychrova ve vlastnictví obce Radimovice.

 

Usnesení č. 46/2005

Zastupitelstvo obce schvaluje uzavření smlouvy o postoupení práv ze smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemen ze dne 21.02.2005 mezi obcí Radimovice a firmami Aspira Invest s.r.o. a Aréna SYNER, s.r.o. Zastupitelstvo obce ukládá Ing. Aleši Šrytrovi předložit smlouvu o postoupení práv starostovi obce – Miloslavu Bělonožníkovi k podpisu.

Hlasování:

PRO:  6

PROTI :  0

ZDRŽEL SE :  0

 

 

Usnesení č. 47/2005

Zastupitelstvo obce schvaluje uzavření smlouvy o zřízení věcného břemene ve prospěch firmy Aréna SYNER, s.r.o. za účelem práva uložení a vedení elektrické přípojky nízkého napětí na p.p.č. 691/3, p.p.č. 685/2 a p.p.č. 174/60 vše k.ú. Radimovice u Sychrova. Dotčené pozemky jsou ve vlastnictví obce Radimovice. Zastupitelstvo obce ukládá Ing. Aleši Šrytrovi předložit smlouvu o zřízení věcného břemene starostovi obce – Miloslavu Bělonožníkovi k podpisu. Termín do 31.03.2006.

Hlasování:

PRO:  6

PROTI :  0

ZDRŽEL SE :  0

 

 

 

 

4. Rozpočet 2006

 

Ing. Aleš Šrytr podrobně seznámil přítomné s návrhem rozpočtu obce Radimovice na rok 2006.

 

Usnesení č. 48/2005

Zastupitelstvo obce schvaluje návrh rozpočtu na rok 2006 dle předloženého návrhu. Celkové příjmy: 3.117 655,- Kč,  financování 151 212,- Kč, celkové výdaje: 3.268 867,- Kč.

 Hlasování:

PRO:  6

PROTI :  0

ZDRŽEL SE :  0

 

 

5. Rozpočtový výhled na období 2006-2009 včetně stanovení strategických akcí

 

Ing. Aleš Šrytr podrobně seznámil přítomné s návrhem rozpočtového výhledu na období 2006-2009 včetně seznamu strategický akcí na období 2006-2009.

 

Usnesení č. 49/2005

 

Zastupitelstvo obce schvaluje rozpočtový výhled na období 2006-2009 dle předloženého návrhu.

Hlasování:

PRO:  6

PROTI :  0

ZDRŽEL SE :  0

 

 

Usnesení č. 50/2005

 

Zastupitelstvo obce schvaluje seznam strategických akcí na období 2006-2009 dle předloženého návrhu.

Hlasování:

PRO:  6

PROTI :  0

ZDRŽEL SE :  0

 

 

6. Aktualizace programu obnovy venkova

 

Miloslav Bělonožník seznámil přítomné s aktualizovaným místním programem obnovy vesnice dle návrhu Ing. Aleše Šrytra a navrhl jeho doplnění o akci prodloužení atletické dráhy pro běh na 100m.

 

Usnesení č. 51/2005

Zastupitelstvo obce schvaluje aktualizovaný Místní program obnovy vesnice dle předloženého návrhu včetně doplnění akce prodloužení atletické dráhy na běh 100m.

Hlasování:

PRO:  6

PROTI :  0

ZDRŽEL SE :  0

 

 

 

 

7. Inventarizační komise

 

Miloslav Bělonožník – starosta obce jmenuje inventarizační komisi ve složení:

Předseda: Miloslav Hloušek

Členové: Jaroslava Pánková, Jaroslav Kobrle, Adam Bělonožník

 

Miloslav Bělonožník – starosta obce jmenuje likvidační komisi ve složení:

Předseda: Ing. Karel Bílek

Členové: Hana Brožová, Alena Bursová

 

 

Miloslav Bělonožník – starosta obce pověřuje finanční výbor provedením finanční kontroly

 

8. Změna rozpočtu 2005

Ing. Aleš Šrytr přednesl přítomným návrh změn rozpočtu 2005. Změny jsou vyznačeny červeně a tvoří nedílnou součást tohoto zápisu.

 

Usnesení č. 52/2005

Zastupitelstvo obce souhlasí s návrhem změn rozpočtu 2005, upravený rozpočet je nedílnou součástí tohoto zápisu.

 Hlasování:

PRO:  6

PROTI :  0

ZDRŽEL SE :  0

 

Na základě žádosti TJ SOKOL Radimovice byla projednáno poskytnutí účelové investiční dotace do částky 250.000,- Kč na dofinancování rekonstrukce sportovního areálu.

 

Usnesení č. 53/2005

Zastupitelstvo obce souhlasí s poskytnutím účelové investiční dotace do maximální částky 250.00,- Kč na dofinancování rekonstrukce sportovního areálu. Dotace bude poskytnuta na základě uzavřené smlouvy a předložených daňových dokladů.

 Hlasování:

PRO:  6

PROTI :  0

ZDRŽEL SE :  0

 

 

9. Projednání navržených vyhlášek a nařízení

Ing. Aleš Šrytr přednesl přítomným návrh Obecně závazné vyhlášky k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích, Obecně závazné vyhlášky o místním poplatku za zhodnocení stavebního pozemku možností jeho připojení na stavbu vodovodu a Nařízení, kterým se vymezují úseky místních komunikací, na kterých se pro jejich malý dopravní význam nezajišťuje sjízdnost a schůdnost odstraňováním sněhu a náledí.

Ing. Aleš Šrytr doporučil hlasovat o přijetí Obecně závazné vyhlášce o místním poplatku za zhodnocení stavebního pozemku možností jeho připojení na stavbu vodovodu na příštím jednání zastupitelstva obce  z důvodu konzultace obsahu vyhlášky na Ministerstvu vnitra.

Před hlasováním byla Obecně závazná vyhláška k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích na žádost pana Hoffmana doplněna.

 

 

Usnesení č. 54/2005

Zastupitelstvo obce schvaluje Nařízení č. 1/2005, kterým se vymezují úseky místních komunikací, na kterých se pro jejich malý dopravní význam nezajišťuje sjízdnost a schůdnost odstraňováním sněhu a náledí.

 Hlasování:

PRO:  6

PROTI :  0

ZDRŽEL SE :  0

 

Usnesení č. 55/2005

Zastupitelstvo obce schvaluje Obecně závaznou vyhlášku č. 1/2005 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích.

Hlasování:

PRO:  6

PROTI :  0

ZDRŽEL SE :  0

 

 

10. Diskuse:

a)   Na základě požadavku Města Turnov a nabídky pana Josefa Pěničky Ing. Aleš Šrytr přednesl následující       skutečnosti:

      Josef Pěnička, bytem Radimovice nabídnul, prostřednictví svého opatrovníka, sponzorský dar obci          Radimovice ve výši 50.000,- Kč.

      Město Turnov požaduje poskytnutí příspěvku za umístění pana Josefa Pěničky do domova důchodců ve   své obvodu.

 

Usnesení č. 56/2005

Zastupitelstvo obce schvaluje uzavření veřejnoprávní smlouvy s městem Turnov na poskytnutí příspěvku ve výši 50.000,- Kč za umístění občana obce Radimovice do doma důchodců ve svém obvodě.

Hlasování:

PRO:  6

PROTI :  0

ZDRŽEL SE :  0

 

Usnesení č. 57/2005

Zastupitelstvo obce souhlasí s uzavřením darovací smlouvy (výše daru: 50.000,- Kč) s panem Josefem Pěničkou, bytem Radimovice (zastoupeným svým opatrovníkem).

 Hlasování:

PRO:  6

PROTI :  0

ZDRŽEL SE :  0

 

b)   S ohledem na možnost tisku a kopírování dokumentů v místní knihovně se navrhuje stanovit poplatek        za 1 stánku formátu A4. Po projednání bylo provedeno hlasování o navrženém usnesení.

 

 

 

 

Usnesení č. 58/2005

Zastupitelstvo obce stanovuje poplatek za kopírování a tisk dokumentů formátu A4:

Černobílý tisk (formát A4)   1,- Kč/stránka

Barevný tisk (formát A4)     2,-Kč/stránka

 

 Hlasování:

PRO:  6

PROTI :  0

ZDRŽEL SE :  0

 

c)   Pan Jaroslav Kobrle přednesl stížnost paní Jenšovské, že je u ní doma špatně slyšet místní rozhlas. Na      základě informace pana Hoffmana je rozhlas v pořádku, horší slyšitelnost je způsobena umístěním        objektu k bydlení rodiny Jenšovských ve větší vzdálenosti od hranice pozemků ve vlastnictví obce, kde je         umístěn vlastní reproduktor místního rozhlasu.

 

d)   Na základě informace paní Bursové byl Ing. Karel Bílek pověřen zajištěním zasklení oken v čekárně         zastávky autobusu na návsi. Termín dokončení byl stanoven na 31.12.2005.

 

e) Na základě výsledků ankety Zastupitelstvo obce Radimovice rozhodlo v první pololetí roku 2006   uspořádat tajný výlet (do 20 km). Tajný výlet připraví kulturní komise.

 

      Jednání bylo ukončeno ve  20.10 hod. přečtením zápisu.

 

      Zapsal:       Ing. Aleš Šrytr

      Dne:           15.12.2005

 

Ověřil:

 

 

.............................                                                                 .................................

Hana Brožová                                                                           Alena Bursová

 

                       

.............................                                                                 ................................

Ing. Aleš Šrytr                                                            Miloslav Bělonožník

místostarosta                                                                          starosta

 

Vyvěšeno: 17.12.2005                                   

Svěšeno: