Zápis č. 3/2004

ze zasedání zastupitelstva obce Radimovice konaného dne 01.06.2004

 

Přítomni: p. Bělonožník, p. Ing. Šrytr, p. Ing. Holeček, pí. Brožová, pí. Bursová, p.Kobrle

Omluven:         p. Hloušek - nemoc

Dále:                4 občané

 

Zápisem pověřen: Ing. Aleš Šrytr, ověřením zápisu pí. Bursová, p. Kobrle

 

 

Program zasedání:

1.      Zahájení

2.      Kontrola zápisu z minulého jednání

3.      Uzavření dodatku č.1 ke stanovám dobrovolného svazku obcí "Mikroregion Jizera"

4.      Uzavření dodatku č.1 k zakladatelské smlouvě DSO Mikroregion Jizera

5.      Změna vyhlášky č. 1/2003

6.      Změna vyhlášky č. 2/2003

7.      Nákup hmotného majetku - kopírovací stroj, sekačka

8.      Jednání Mikroregionu Jizera - informace

9.      Přečtení zápisu

 

 

 

K jednotlivým bodům:

1)      Zahájení provedl starosta obce p. Bělonožník, přivítal občany a seznámil přítomné s programem jednání.

 

2)      Na žádost Ing. Šrytra a p. Bělonožníka doplněn program o následující body:

a)      Projednání zprávy o výsledku hospodaření za rok 2003

b)      Vydávání informačního zpravodaje obce

c)      Projednání nepořádku pana Šulce

d)      Informace o místním šetření - výstavba víceúčelové budovy za budovou obecního úřadu

e)      Informace o pokračující výstavbě hotelového komplexu u zámku Sychrov

 

Doplnění programu bylo jednomyslně schváleno

 

 

3)      Kontrola plnění zápisu z posledního zasedání

a)      Výběrové řízení na výstavbu víceúčelové budovy bude provedeno až po případném vydání územního rozhodnutí

b)      Ing. Holeček zajistí do 7 dnů inzerci na prodej ocelokolny

 

 

c)      Uschlé lípy u prodejny malé zahradní techniky - zaslat dopis na majitele pozemku - KÚ Libereckého kraje - odpor dopravy

d)      Dokončit informační tabuli na vstupních vratech - víceúčelové sportoviště

e)      Výměna oken - provést stavební úpravy ostění oken

f)        Vyzvat firmu SSŽ a.s. k zatření přechodů při napojování jednotlivých fází pokládky asfaltového krytu. - zajistí Ing. Bílek a Ing. Šrytr

g)      Vodovodní přípojka Jech - Bradáč, rekonstrukce proběhne ve 4. čtvrtletí roku 2004. V současné době se zpracovává projektová dokumentace.

h)      Smlouva s MÚ Turnov - o zajištění povinné školní docházky. Zaslat písemnou urgenci k rukám pany Gamby - KÚ Libereckého kraje, písemné stanovisko.

i)        Zajištění Sychrovské pouti 2004. Provést opětovné jednání s pí. Vachuškovou - starostku obce Sychrov. Konečné stanovisko zajistí p. Ing. Holeček a p. Bělonožník do 7.06.2004

j)        Zaslat dopis na dopravní inspektorát, aby podali zprávu o výsledku umístění nových dopravních značek na základě provedeného místního šetření.

 

 

4)      Informace o pokračující výstavbě hotelového komplexu u zámku Sychrov. Jednatel firmy ASPIRA INVEST s.r.o. p. Štros podal informaci o pokračujících pracích na získání územního rozhodnutí, probíhajících demoličních pracích. Dále byli přítomní zastupitelé a občané seznámeni se záměry výše uvedené firmy a žádostmi adresované k obci Radimovice.

Každý zastupitel do příštího jednání: předloží návrh částky za věcné břemeno - uložení vrtů pro tepelné čerpadlo na pozemku obce Radimovice za účelem vytápění hotelového komplexu - celkem 10 vrtů. Dále předloží návrh na využití a rekonstrukci požární nádrže - tento návrh předloží i zástupci firmy ASPIRA INVEST s.r.o. do 1.09.2004 na OÚ Radimovice.

Na příštím jednání zastupitelstva obce všichni zastupitelé předloží stanovisko k žádosti firmy ASPIRA INVEST s.r.o. o prodloužení termínu dokončení , resp. kolaudace hotelového komplexu.

Firma ASPIRA INVEST do 30 dnů po obdržení  územního rozhodnutí s nabytou právní mocí předloží zastupitelům obce Radimovice harmonogram výstavby hotelového komplexu.

 

 

5)      Místní šetření konané 01.06.2004 - stavba víceúčelové budovy. Na základě skutečnosti, že sl. Vítová kategoricky nesouhlasí s uvažovanou výstavbou stavební úřad v Hodkovicích nad Mohelkou požádá Krajský úřad Libereckého kraje o prodloužení lhůty vydání písemného stanoviska. Dále stavební úřad požádá o stanovisko zpracovatele územního plánu - firmu SAUL s.r.o. Liberec.

 

 

6)      Schválení přijetí obce Sychrov do dobrovolného svazku obcí "Mikroregion Jizera"

 

 

 

Usnesení č. 18/2004

Zastupitelstvo obce Radimovice po projednání jednomyslně schvaluje:

Dodatek č. 1 k zakladatelské smlouvě DSO Mikroregion Jizera

 

Usnesení č. 19/2004

Zastupitelstvo obce Radimovice po projednání jednomyslně schvaluje:

Uzavření dodatku č. 1 ke stanovám dobrovolného svazku obcí "Mikroregion Jizera"

 

 

7)      OZV č. 7/2004 O místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. Za měsíc červen bude uplatněna sleva ve výši 1/12 ze 60,- Kč na poplatníka.

 

Usnesení č. 20/2004

     Obecní zastupitelstvo po projednání jednomyslně schvaluje obecně závaznou vyhlášku č.7/2004 ze dne 1.06.2004 O místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů.

 

 

8)      OZV č. 8/2004 O veřejném pořádku a veřejné zeleni v obci Radimovice. Na základě schválené připomínky p. Kobrle došlo k upřesnění obsahu vyhlášky v čl. 4 odst.1.

 

Usnesení č. 21/2004

Obecní zastupitelstvo po projednání jednomyslně schvaluje obecně závaznou vyhlášku č.8/2004 ze dne 1.06.2004 O veřejném pořádku a veřejné zeleni v obci Radimovice

 

 

9)      Nákup hmotného majetku.

Po projednání se odkládá nákup nového kopírovacího stroje.

Po projednání bylo schváleno sdružení investičních prostředků s SDH Radimovice za účelem nákupu travní sekačky v hodnotě 18.000,- Kč a požárních hadic a prostředků požární ochrany na opravu sacího koše a požární stříkačky v hodnotě do 18.000,- Kč. SDH Radimovice zakoupí sekačku ze svých prostředků, sekačka bude využívána pro potřeby SDH Radimovice a pro potřeby Obce Radimovice. Obec Radimovice uhradí fakturu na nákup požárních hadic a prostředků na opravu sacího koše  a požární stříkačky do 18.000,- Kč.

 

 

 

Usnesení č. 22/2004

Obecní zastupitelstvo po projednání jednomyslně schvaluje nad rámec rozpočtu na požární ochranu nákup požárních hadic a prostředků na opravu sacího koše a požární stříkačky do částky 18.000,- Kč.

 

 

10)  Starosta seznámil přítomné s výsledkem přezkoumání hospodaření za rok 2003 (pod č.j. 29/LB/2004), kterou provedl KÚ Libereckého kraje

 

Usnesení č. 23/2003

      Obecní zastupitelstvo po projednání jednomyslně schvaluje výsledek přezkoumání hospodaření za rok 2003 (č.j. 29/LB/2004).

 

 

11)  Vydávání informačního zpravodaje obce Radimovice

Na žádost Bc. Mizerové obecní zastupitelstvo projednalo vydávání informační zpravodaje obce Radimovice včetně schválení redakční rady.

 

Usnesení č. 24/2004

      Obecní zastupitelstvo po projednání jednomyslně schvaluje vydávání informačního zpravodaje obce Radimovice a ustanovuje redakční radu: Bc. Dagmar Mizerová, Mgr. Luděk Rozkovec. Do 14.06.2004 bude zaslána žádost na ministerstvo kultury o zaregistrování informačního zpravodaje obce Radimovice.

 

 

12)  Stavba víceúčelové budovy. Opětovně byla projednávána žádost pí Váňové o zřízení věcného břemene na přístupovou komunikaci k p.p.č. 174/52 v k.ú. Radimovice u Sychrova. Závěrem bylo konstatováno, že všichni zastupitelé si do příštího jednání řádně zváží možnosti a případné podmínky zřízení tohoto věcného břemene.

 

 

13)  Z důvodu přijetí dopisu od pana Šulce s žádostí o prodloužení termínu úklidu autovraků ze svých pozemcích bylo rozhodnuto provést místní šetření za přítomnosti všech členů zastupitelstva na pozemcích pana Šulce, kde skladuje autovraky. Termín místního šetření stanoven na 7.6.2004 v 18.30 hod. Účast všech zastupitelů povinná.

 

 

14)  Bc. Mizerová informovala přítomné, že obci Radimovice byla poskytnuta dotace na dokončení územního plánu.

 

Připomínky občanů:

Paní Vítová se zúčastnila diskuse ohledně uvažované výstavby víceúčelové budovy.

Pan Dlask navrhuje zastřešil celé koupaliště.

Bc. Mizerová doporučuje uzamčení vývěsních tabulí před budovou OÚ Radimovice. Návrh odsouhlasen. Bude zakoupen visací zámek, klíče uloženy na obecním úřadě.

 

 

Radimovice 1.6.2004

 

 

Zapsal:    Ing. Aleš Šrytr

 

 

 

 

Ověřil:    Alena Bursová                                                                      Jaroslav Kobrle

 

 

 

           

               Ing. Aleš Šrytr                                                                     Miloslav Bělonožník

               místostarosta                                                           starosta

           

 

Vyvěšeno: 07.06.2004                                   

 Svěšeno: