Na obsah



Drobečková navigace
Nacházíte se: Hlavní strana » Novinky » Upřesnění zájezdu na Zahradu Čech - Litoměřice

Upřesnění zájezdu na Zahradu Čech - Litoměřice

Odjezd autobusu bude 14.9.2019 v 8.15 z návsi v Radimovicích.
První zastávkou bude zámek Ploskovice, kde máme zajištěnou prohlídku od 10.30 hodin.
Ve 12.00 h odjezd směrem na Litoměřice /cca 8 km/. Zde je možnost občerstvení a prohlídka výstavy Zahrada Čech. V 16.00 hodin se sejdeme u autobusu a 17.30 návrat zpět v Radimovicích.
Zámek Ploskovice nechala vystavět jako letní rezidenci velkovévodkyně Anna Marie Františka Toskánská v první čtvrtině 18. století. Podle tehdejší zdobné módy v italsko - čínském slohu ho vybavila vším přepychem jako malé Versailles. V polovině 19. století se zámek stal soukromou rezidencí císaře Ferdinanda V. Habsburského. Na jeho výzdobě se velkou měrou podílel jeden z nejlepších českých malířů a dekoratérů 19. století Josef Navrátil.
Zámek Ploskovice je často vyhledáván českými i zahraničními filmovými produkcemi. Objevuje se v pohádkách, celovečerních filmech, seriálech, videoklipech, dokumentech a reklamách. Například Princ a Večernice, Jezerní královna, Duch nad zlato, Nejlepší přítel..
Prohlídková trasa je v rozsahu 11 místností ve stylu 2. poloviny 19. století z dob rakouského císaře a posledního českého korunovaného krále Ferdinanda V. Habsburského. Druhá – kratší trasa- Grotty jsou uměle vytvořené vodní jeskyně v suterénu zámku z počátku 18. století.